You are currently viewing Hvad er Store Balletskoledag?

Hvad er Store Balletskoledag?

Nu nærmer tiden sig. Det summer på balletskolen og eleverne glæder sig. Vi skal afsted til Store Balletskoledag! For de yngre elever er det en dag de har ventet længe på, da der er en aldersgrænse og nu er det endelig blevet deres tur til at komme med. Men hvad er Store Balletskoledag? og hvad kan du som forældre forvente? 

En dag på Det Kongelige Teater

Store Balletskoledag er en dag hvor landets private balletskoler bliver inviteret indenfor på Det Kongelige Teater. Alle balletskoler får x-antal min. på scenen, alt efter hvor mange elever de kommer med. På de minutter må de vise det de vil. Det er helt op til den enkelte balletskole hvad de vil vise. For vores balletskole betyder det altid et eventyr. For os er det en dag i børnenes tegn og de får lov til at fortælle et eventyr i de mest eventyrlige omgivelser. Det er ikke lang tid vi får, men det lykkes os alligevel altid at vise et rigtig fint og dragende eventyr, med smuk koreografi og fantastiske kostumer. 

Som forældre aflevere du dit barn udenfor teateret. Du ser dit barn optræde og først i pausen kan du hente dit barn igen.

Der er et deltagelsesgebyr for eleverne der går imod kostumer og ekstra prøver. Forældre skal købe billetter via Det Kongelige Teater, for at se forestillingen. Der er som regel kun mulighed for at købe 2 billetter pr. optrædende barn, så hvis alle ikke har mulighed for at komme ind og kigge, så viser vi forestillingen som en del af vores Årsafslutning i juni. Information om køb af billetter bliver sendt til alle der er tilmeldt, efter tilmeldingsfristen er nået.

Forberedelserne

På trods af den relativt korte forestilling vi skal lave, så går der et stort stykke arbejde i gang når Store Balletskoledag nærmer sig. Først skal der vælges hvilken forestilling vi vil vise, der skal fordeles roller, klippes musik, laves kostumer, koreografi og meget mere. Vi går først i gang med at øve til Store Balletskoledag i januar, så med ca. 2 måneders forberedelse skal der løbes stærkt for at nå det hele. Heldigvis har vi ofte en masse forældre der står klar til at hjælpe. 

Vi afholder altid 2 generalprøver inden forestillingsdagen. Det gør vi får at have tid til at rette de småting der måtte være. Om det er pladser der skal rettes til eller kostumer der driller.

Hjælpeforældre

Afviklingen af Store Balletskoledag afhænger i stor grad af hjælpeforældre. Det er nemlig dem der har mulighed for at være tæt på børnene og hjælpe med de småting der måtte være. De hjælper med kostumer og med at få eleverne ind på scene. De er en fast og tryg base for eleverne og er der for at være med til at gøre hele oplevelsen rigtig god. Underviserne har ofte mange hold, og erfaringen siger os at vi ikke kan være der for alle, 100% af tiden, derfor giver det en stor ro for alle at hjælpeforældrene er der til at give en hånd, et kram og hvad man ellers måtte have brug for.

Aldersgrænse

Der er fra Det Kongelige Teaters side givet en aldersgrænse for hvem der må deltage i Store Balletskoledag. Det er ikke en vi laver. Hvis dit hold bliver inviteret til at deltage, så er det fordi I ligger i den rigtige aldersgrænse. Vi kigger ikke på hvor længe du har danset ballet. Alle hold der ligger i den rigtige aldersgrænse bliver inviteret til at deltage.

Er det frivilligt at deltage?

Ja, det er det selvfølgelig! Vi håber altid at alle har lyst til at være med, men det er helt frivilligt om man har lyst til at deltage. Hvis man ikke skal deltage i forestillingen, så kan man selvfølgelig stadig deltage i den almindelige undervisning. Man vil muligvis skulle lære forskellige pladser, med mindre man får sig egen ekstra plads, for vi viser jo forestillingen igen til juni. 

Hvad skal jeg bruge til forestillingen?

Vi står altid for hele dit kostume. Men alle piger skal selv have lyserøde balletsko og lyserøde ballettrikot. Derudover er det også rart at have sin egen underdragt. Hvis man ikke har en underdragt og en underdragt er en del af kostumet (så det f.eks. ikke er gennemsigtigt) så sørger vi altid for at alle kan låne af os. Hvis du vil læse mere om hvad en underdragt er, så kan du læse mere HER.

Drenge har også brug for deres egne balletsko, ofte hvide. afhængig af hvilken forestillingen vi laver, kan drenge også have brug for deres egne trikot. Det vil altid være tydeligt beskrevet når man tilmelder sig forestillingen.

Hilsen Jennifer Bech

Dette indlæg har 3 kommentarer

 1. Marie Buus Jørgensen

  Marie vil meget gerne deltage

 2. Emilie Buus Jørgensen

  Emilie vil gerne deltage

  1. Jennifer Bech

   Hej, begge piger går på hold som er inviteret. De bliver tilmeldt via den invitation jeg har sendt på mail. Jeg har lige gensendt den til jer, måske er den havnet i spam. Vi glæder os til at de skal være med. Hilsen Jennifer

Skriv et svar