You are currently viewing Ny på balletskolen?

Ny på balletskolen?

Skal dit barn begynde til ballet? Så har du sikkert en masse spørgsmål. 

Når vores børn begynder til en ny fritidsinteresse, så kan vi forældre godt sidde tilbage og hverken kende ud eller ind i denne nye verden, som vores børn træder ind i. Måske sidder man med spørgsmål om tøj og hår, eller hvordan forestillinger fungere? 

Jeg vil prøve at hjælpe dig lidt på vej, så du og dit barn kan få en god start på vores balletskole.

Første time

Det spørgsmål jeg får oftest er “hvad skal mit barn have på?”. Mit svar er altid “bare noget de kan bevæge sig i, som ikke sidder for løst. og så et par sokker.” Andet behøver man ikke til sin første time. Der bliver tid nok til at få “det rigtige udstyr”, men det er ikke så vigtigt. Det vigtigste er at man føler sig godt tilpas, til sin første time. Hvis man vælger at fortsætte til ballet, så opfordre vi til at man køber noget ballettøj. Ballettøj er med til at sætte én i den “rigtige stemning”. Man går ind i timen med en god holdning og man er helt klar til at danse.

Husk også at håret skal sætte op og ind til hovedet. Som f.eks. en knold.

Her kan du læse mere om dragter, trikot og sko.

Mit barn er lidt forsigtig

Noget andet som mange forældre skriver til mig er, at deres barn er meget forsigtigt og I er ikke sikker på, at det kommer til at gå så nemt.

Vi har prøvet det rigtig mange gange. Det er helt naturligt at man lige vil se tingene an, inden man springer ud i noget nyt. Vi hverken hiver dit barn ud på gulvet eller kigger skuffende til, når de trækker sig lidt. Vi snakker gerne med dig som forældre, for at finde den metode der virker bedst for dit barn. For som vi siger “du kender dit barn bedst”. Det vigtigste for os er at dit barn er tryg ved de nye omgivelser og ved os som undervisere.

Vi ved at der er forskellige succeskriterier for børnene, de er forskellige og for nogle er det en succes at spring over gulvet alene. For andre er det at strække fødderne osv. uanset hvad dit barns succeskriterie er, så får børnene ros for de skridt, som de tager.

Hvordan fungere opvisninger?

Det er et meget stort spørgsmål, så jeg vil forsøge at svare i grove træk. Det er altid frivilligt at deltage i balletskolens forestillinger. Men vi opfordre til at man deltager, da det også er på timerne at vi øver os.

Vores yngste elever på hold mini deltager ikke i vores forestillinger. I stedet laver vi en opvisning i salen for deres familie. På den måde kan de øve sig i at danse for et publikum, i omgivelser som de kender.

Vores elever i “lyserød gruppe” (3-6 år) har deres egne forestillinger til vinter og sommer på et teater. Her er det kun dem der er i fokus og de får tid på scenen til at vise det de har lært. Pigerne har en lyserød dragt på med korte ærmer. Lyserøde trikot (strømpebukser) og lyserøde balletsko. Og så har vi tylskørter med til dem. Drengene har hvid t-shirt på, grå trikot, hvide sokker og hvide balletsko. Forestillingen plejer at vare omkring en time og i løbet af den tid kommer alle hold på scenen. De viser som regel nogle øvelser og en lille dans. Forældre og familie er velkommen til at komme og se forestillingen og der bliver solgt billetter til forestillingerne via vores hjemmeside.

Efter “Lyserød gruppe” har vi 3 andre grupper. Der er “hvid gruppe (6-9 år)”, “Sort gruppe (9-13 år)” og “rødgruppe (teens)”. Farven på grupperne indikere farven på deres holddragt, deraf navnet. Hver gruppe har deres egen forestilling til vinter og sommer. Det er meget forskelligt hvad vi viser til deres forestillinger. Men eftersom at vi deler eleverne op i så mange forestillinger, er der altid god tid til at komme på scenen. Vi oplever at det giver det bedste resultat for eleverne, da der er kortere ventetider og for forældrene, da der er mere fokus på deres barn. Der er et deltagelsesgebyr for eleverne ved disse forestillinger, da vi bruger kostumer og vi bruger længere tid på prøver. Forældre og familie er velkommen til at komme og se forestillingen og der bliver solgt billetter til forestillingerne via vores hjemmeside.

Sammenholdet

Sammenholdet hos os er vigtigt! Det er vigtigt at vi skaber trygge rammer for alle eleverne. Vi kommer nogle gange til at falde og lave fejl og der er det vigtigt at man er tryg ved sine holdkammerater.

Igennem årene er der skabt venskaber som fylder rigtig meget. Eleverne oplever nemlig at møde ligesindede. Vi elsker at se venskaber blomstre og støtter kun op om det.

Derfor prøver vi også at gøre forskellige tiltag, for netop at støtte op om dette. I undervisningen bruger vi lidt tid på at lære hinanden at kende, og selvom der ikke er meget tid til det, så lærer vi eleverne at det er ok at spørge “hvad er det nu du hedder?” osv. Inden Corona ramte var vi i gang med at opbygge nye traditioner sammen med vores Støtteforening. Her var det primære fokus på elevernes sammenhold og give dem fælles oplevelser. Vi håber meget på at vi kan genoptage dette arbejde. Vi har også facebook grupper målrettet vores 4 hold kategorier (lyserød, hvid, sort og rød). I facebook-grupperne har man bl.a. mulighed for at finde forældrene og arrangere legeaftaler. Man kan komme med uformelle spørgsmål, og vi kommer også med tips og tricks, samt videoer.

Find facebookgrupperne her:

Bech Ballet Akademi. Lyserøde holddragter. (For hold A, AB, B og C)

Bech Ballet Akademi. Hvide holddragter. (For hold CD1, CD2, D og E)

Bech Ballet Akademi. Sorte holddragter. (For hold F, FG, GH, HI og M1)

Bech Ballet Akademi. Røde holddragter. (For hold T2, T3, M2, M3 og MU)

Hvordan fungere oprykning

Hvert år, når en sæson er slut, rykker eleverne op. Man vil modtage en mail fra os, med vores anbefaling og mulighed for at tilmelde sig dette hold, inden nye elever kan tilmelde sig. Vi rykker hele holdet, da vores undervisning er tilrettelagt efter elevernes alder og fordi vi synes at det sammenhold som eleverne har opbygget er vigtigt at arbejde videre på. Det betyder ikke, at der ikke er plads til at lukke nye elever ind i gruppen, men de elever der har gået længe er glade for at gå sammen og det skal de fortsætte med.

Vi rykker som udgangspunkt ikke elever op i løbet af en sæson, da vi mener at det skaber unødvendig konkurrence stemning imellem eleverne og det er der ingen grund til. Vi danser sammen fordi vi elsker at danse. Desuden kan vores undervisere sagtens differencer i forventningerne til den enkelte elev, så man hele tiden bliver udfordret med ting som passer til ens niveau.

 

Jeg håber at jeg fik svare på nogle af dine spørgsmål. Hvis du har andre ting du gerne vil høre mere om, så er du velkommen til at kommentere herunder, og så skal jeg svare så godt jeg kan.

 

Vi glæder os til at møde dig og dit barn og håber at I bliver glade for at danse hos os.

Skriv et svar