You are currently viewing Hvad er trikot?

Hvad er trikot?

Hvad er Trikot og har drenge også brug for dem? Det er måske spørgsmål du stiller dig selv, hvis du eller dit barn er begyndt til ballet. Derfor har jeg samlet en beskrivelse af hvad trikot er og fortæller lidt om hvilke forskellige modeller der findes, så du forhåbentligt at finde dem der passer lige til dig.

Trikot til piger

Trikot til piger er en slags strømpebukser, lavet i et mere slidstærkt materiale end nylon strømpebukser. Man har dem på inden under sin dragt og for pigerne er de ofte lyserøde. Der kan være roller hvor man har brug for hudfarvede trikot, men det vil man få af vide af sin underviser. 

Nå man køber et par trikot, så ser de rigtig små ud, men de kan strække sig rigtig godt. Det er dog stadig vigtigt at man får den rigtige størrelse, for hvis de er for små, så hænger de i skridtet og springer hvis man løfter benene eller går i split. Så husk at hiv dem godt op.

Forskellige type "fødder"

Den mest almindelige trikot er med det man kalder fuld fod. Det betyder at der er en strømpebuks som man kender det. Det er ofte den billigste og den langt de fleste børn bruger.

Når man bliver ældre og måske skal stå på tå, så er der mange der går over til den type fod der har hul under/convertible. Det betyder at der under foden er et ligge hul i trikoten, hvor man kan få foden ud. Det gør det nemmere at komme ind til fødderne hvis man skal have plaster på, eller hvis man har klædt om hjemmefra og ikke vil have at trikoten tager farve at sokker eller sandaler.

Der findes også den model der heller footless. Her er der ikke nogen fod i og det ligner mere leggings, dog stadig i strømpebuks-materiale. Denne model bruger man ofte til moderne, da man danser i bare tæer.

Trikot til drenge

Hvor trikot til piger er lidt transparente, så er trikot til drenge fuldfarvet og ligner mere en legging. Trikot til drenge bliver også kaldt “ballet buks”.

Farven på trikot til drenge variere meget fra sted til sted og din balletskole vil kunne vejlede dig i hvilken farve de foretrækker.

Der findes forskellige typer af trikot til drenge. Man kan få dem som shorts, eller lange uden fod, eller med strop. Nogle foretrækker stroppen ned om hælen, for at holde trikoten på plads, mens andre synes at det genere. Det er en smagssag hvad man er til. 

Nogle vælger også at bruge en trikot model, som har stropper op om skuldrene, det kalder man en heldragt og den er som udgangspunkt unisex. Nogle drenge bruger dem til ballet, men der er også piger der bruger dem til ballet eller moderne.

Uanset hvilken model man vælger, har drenge brug for sokker. Her vil de fleste nok vælge hvide sokker, men hør med din balletskole hvilken de anbefaler, hvis du er i tvivl. Jeg må indrømme at jeg ikke ved om der er regler for om sokkerne skal sidde under eller over trikoten, men personligt synes jeg det er pænest at de sidder uden på trikoten. Det forlænger fodens linje og skaber ikke en brat afbrydelse af benet.

 

Jeg håber at dette kan hjælpe dig lidt, når du skal finde de trikot som du har brug for. Hvis du har andre spørgsmål til trikot, som skriv dem gerne til mig, så skal jeg forsøge at svare.

 

ps. Du kan købe trikot til drenge og piger i alle ballet-butikker. De er flinke til at hjælpe dig med størrelse osv.

 

Hilsen Jennifer Bech

Skriv et svar