You are currently viewing Dansende Luciaoptog

Dansende Luciaoptog

Luciadag

I dag er det Luciadag og det leder tankerne tilbage på de sidste par år, hvor vi har været afsted med vores dansende Luciaoptog. Vi har danset i vores lokalområde og været med til at sprede den gode julestemning. Vi synger ikke, men bruger i stedet dansen og musikken at give den smukke lucia stemning. Vi er en balletskole der elsker at optræde og derfor at luciaoptoget været en dejlig tilføjelse til vores mange forestillinger.

Fællesskabet er i fokus

De elever der deltager i lucia optoget har alle været med på vores efterårscamp i uge 42. Her har vi haft en klassisk ballettime om morgenen, resten af dagen gået med prøver på luciaoptoget. Eleverne der deltager kommer fra flere forskellige hold, det er en vigtig del af det gode sammenhold der er på balletskolen. Vi synes det er vigtigt at eleverne kender hinanden på tværs af holden. På den måde kan de være nemmere at spørge om hjælp. Man oplever at alle er vigtige, ikke kun nogle få. Når man bruge en uge sammen på tværs af hold, så vokser nye bekendtskaber. Vi griner og hygger, men vi er også sammen når trinene bliver svære. Her kan man opleve hvordan nogle af de store sniger sig hen til de yngre, for at danse med dem og hjælpe dem over gulvet. Det er ikke kun gavnligt for de yngre, de ældre oplever at de kan hjælpe og det styrker selvværdet. Det gør også at der ikke opstår snobberi om hvem der er dygtigst. Vi har alle noget at lære og det er sådan en uge med til at sætte fokus på.

Når man er ude og optræde, så vokser fællesskabet også. Det er nemlig kun sammen at man kan skabe magien. Vi oplever gang på gang den glæde og magi der opstår når store og små går sammen om at skabe en smuk oplevelse for publikum. Det elsker vi.

 

Erfaringerne

Det er når vi er ude og optræde, at vi får en masse vigtig erfaring. Vi som undervisere kan gøre hvad vi kan for at forberede eleverne, men det er først når de er ude og danse, at erfaringen kommer. Vi ved ikke altid hvilke forhold vi skal danse under. Derfor lærer vi eleverne at omstille sig lynhurtigt og skabe løsninger. Måske mangler der en udgang et sted. Det bliver hurtigt lavet om til at man bare løber et andet sted hen osv. De stopper aldrig med at danse og husker altid på at publikum kender ikke dansen. Så længe man bare bliver ved, så skal det nok gå. 

Vi bliver så stolte, når der sker fejl på scenen og eleverne fortsætte og løser det så godt de kan. Det er det vigtigste. Mange tror at der står en sur lærer og venter hvis man har lavet fejl, men ikke hos os. Hos os er vi stolte hver gang nogen har har trådt op på scenen. For nogle er det vildt nok bare at stå på scenen. For andre er det at danse over gulvet, stå på tå, lave en solo. Uanset hvad det er, så er vi stolte hver gang!

Dansende Luciaoptog

Vi har samlet en lille bid af vores forestilling fra 2019 . Vi håber at vi igen i 2021 er tilbage på gader og stræder, for at dele magien igennem vores dans.

Koreografer: Henriette Devantier og Tut MacCormac.

Hilsen Jennifer Bech

Skriv et svar