You are currently viewing Chopiniana på Ballerup Bibliotek

Chopiniana på Ballerup Bibliotek

I går, d. 5. december 2020, kunne et lille publikum nyde den smukke ballet Chopiniana. Vi havde nemlig fornøjelsen af at danse på Ballerup Bibliotek og vise den smukke forestilling, som vi indøvede i sommers.

Vi plejer at tage rundt, vidt og bredt, for at vise vores forestilling, men som så meget andet i 2020, var alt aflyst denne sommer. Derfor var vi også rigtig glade for at kunne vise balletten på vores lokale bibliotek, hvor alle restriktioner kunne overholdes og publikum kunne nyde den smukke forestilling.

 

Chopiniana er en hyldest til romantiske periode og med dens yndefulde trinkombination og det smukke koreografiske arbejde er balletten tidløs. Balletten blev første gang koreograferet i 1907 af Michel Fokin og blev opført af Mariinsky Theatre. Balletten er uden handling, men viser poeten og sylfiderne i smuk forening til musik af Chopin.

 

Balletten Chopiniana har en helt særlig plads hos May Linh og jeg, som begge instruerede balletten denne sommer. Tilbage i 2003-2006, var vi så heldige at blive undervist af Nini Theilade, som i sin tid ved Ballet Russe de Monte Carlo, dansede som sylfide i soloen ”prelude”. Vi var så heldige at blive undervist af Nini Theilade i Prelude og May Linh endte med at vise Prelude som hendes 3. års solo. May Linh viste også den smukke solo til Nini Theilade, ved hendes 100 års fødselsdag. Det var en ganske særlig oplevelse for os.

I 2018 mistede vi alle Nini Theilade i en alder af 102 år. Som en hyldest til hende og vores tid med hende, viste vi ved balletskolens Årsafslutning, et udsnit af ballet Chopiniana.

 

Jeg håber at vi kan få mulighed for at vise den smukke ballet igen og blive ved med at videregive den smukke kulturarv, som vi har fået af dem der gik før os.

 

Hilsen Jennifer Bech

Skriv et svar