You are currently viewing Balletskolens kostumer

Balletskolens kostumer

Balletskolens kostumer! Jeg elsker kostumer! Vores elever elsker kostumer og jeg vil da også påstå at vores publikum elsker kostumer. 

Jeg kommer fra en balletskole med en lang tradition for at bruge flotte kostumer og det er bestemt også noget vi gør. Jeg har været heldig, at jeg har haft mennesker omkring mig med stor viden om kostumer, som jeg har lært rigtig meget af. Hvad er vigtigt at kigge på når man skaber forestillinger. f.eks. er det vigtigste ikke om et enkeltstående kostume er flot, men hvordan det fungere i hele forestillingen. Bliver tidsperioden for forestillingen overholdt i alle kostumer? Har alle et hovedtøj på? Hvordan bevæger kostumet sig? osv. Der er meget der skal spille sammen når man laver kostumer til en forestilling. Det handler ikke kun om ét kostume er flot, men hvordan det ser ud sammen med resten af forestillingen.

Kostumer er ikke bare noget man køber og smider på eleverne. Kostumerne er med til at understøtte hele forestillingen og er med til at fortælle historien. Kostumer er med til at sætte stemningen og bare løfte elevernes og undervisernes arbejde til at højere niveau.

En af de ting jeg har lært der er vigtigt når man laver kostumer til en forestilling, er hovedtøj. Et hovedtøj er en hat, en gren, et diadem, en kyse, ja alt der kommer på hovedet for at fuldende kostumet. Jeg ved godt at mange elever sikkert bliver trætte når jeg hiver et hovedtøj frem, men når det hele kommer på scenen, så ser det hele bare så flot ud. Faktisk synes jeg nogle gange at et kostume ser flad ud, uden hovedtøj. Vi kunne nok lave en video med alle vores hovedtøjer, der er nogle gode imellem, så kommenter endelig, hvis du kunne tænke dig at se en video med vores hovedtøjer.

Balletskolens kostumer, et skatkammer.

Jeg har været i gemmerne sammen med en af balletskolens undervisere, Henriette. Vi har fundet nogle af vores kostumer frem, særligt dem som vi selv har lavet.

Vi er så heldige at have en masse forældre og bedsteforældre, som altid gerne vil hjælpe med at lave kostumer og hovedtøjer. Det er vi så taknemmelige for, for det er et stort arbejde at gøre en forestilling klar.

Nedenfor kan du se vores lille tour, god fornøjelse!

Jeg håber du nød vores lille tour. Måske kunne du også få en bedre fornemmelse af hvorfor  vi bruger underdragter under kostumerne. Nogle af dem kan nemlig blive lidt gennemsigtige.

Var der mon et af kostumerne der var dit yndlings? Jeg vil rigtig gerne høre om dine yndlings kostumer, så smid endelig en kommentar 🙂

Måske er der også nogle af skolens elever der kunne tænke sig at prøve at gætte på, hvor mange tyl skørter jeg har lavet igennem årene? 

Hilsen Jennifer Bech

Skriv et svar