You are currently viewing Ballet for større børn og unge

Ballet for større børn og unge

Står du med overvejelse om din/dit barns fritidsaktiviteter efter sommerferien? Kan du/dit barn lide at danse, være kreativ og udtrykke sig igennem bevægelse? Så er ballet måske noget for dig/jer.

Vi åbner op for vores 15. sæson og vi er klar med en ny holdplan, fyldt med hold for bl.a. større børn og teenager.

Vi har mange års erfaring med at undervise børn, unge og voksne og ved hvor vigtigt det er at skabe et sikkert rum for de unge, hvor de kan udvikle sig og føle fællesskabet. Vi har børn og unge der har været hos os i mange år og derfor træner på et højt niveau, men det er aldrig for sent af begynde til ballet, derfor har vi også begynder hold, så du kan danse ballet der hvor du er.

Holdene er opdelt i kategorier

For at finde det hold der passer til dig eller dit barn skal du først finde deres katerori. Hver kategori indeholde flere hold og her er det vigtigt at du finder det hold som passer til dit barns fødselshold eller niveau. 

9-13 år

Børn i denne kategori er i en rivende udvikling. De forstår korrektioner og de oplever at bevægelser begynder at falde mere naturligt. Vi har i år 5 hold for børn i denne alder

Hold F – Årgang 2014.

Hold G – Årgang 2013. Øvet.

Hold H – Årgang 2012. Øvet.

Hold I – Årgang 2011-2010. Øvet

Hold GHI – Årgang 2014-2011. Begynder/let øvet.

Teen hold

Der er mange der tror at hvis man når denne alder, så er det slut med at begynde til ballet. Men det passer ikke. Hvis man går på et hold med andre i samme aldersgruppe og på samme niveau, så vil man opleve at man hurtigt kommer ind i ballettens forunderlige verden og får glæde af den. Vi har derfor et begynder/let øvet hold for denne alder. Vi har naturligvis også hold for øvede elever og meget øvede elever med over 10-14 års erfaring med at træne ballet. Så vi har noget for alle.

I denne alderskategori har vi to hold:

Hold T1 – 13-19 år. Begynder/let øvet.

Hold T2 – 13-19 år. Øvet.

Hold T3 – 16-20 år. Meget øvet

Teknik hold

Når vores elever begynder på hold F og op, tilbyder vi teknik hold. Et teknik hold er en ekstra træning om ugen, hvor der er fokus på teknikken i ballet og generel styrke. Vi er en balletskole der elsker at lave forestillinger, men det kræver at man har styr på teknikken. Derfor har eleverne mulighed for at træne på et teknik hold. Når vores elever bliver 11 år og det er ved at være tid til at komme op og danse på tå, så er det også nødvendigt at gå på et teknik hold, udover sit almindelige ballethold. 

Vores teknik hold egner sig også til dig som ikke danser ballet, men måske går til gymnastik, kunst rulleskøjtning, kunst skøjtning, dans og meget mere. Her har du nemlig et hold der giver dig ballettens grundteknik, som du kan bruge i den fritidsinteresse du ellers træner. Hvis du har brug for hjælp til at finde det rette teknik hold til dig som gerne vil bruge det til supplement til anden træning, så er du altid velkommen til at skrive til os.

Teknik 1 – For hold F, G og FGH.

Teknik 2 – For hold H og T1.

Teknik 2,5 – For hold I.

Teknik 3 – For hold T2.

Teknik 4 – For hold T3.

Pointe hold

Tåsko er den helt store drøm for mange der danser ballet, og det kan vi godt forstå. Vi har dog nogle retningslinjer for dem der danser på tå, for at sikre os at eleven har og får den nødvendige træning og for at være sikker på at eleven er klar til at komme på tå. Det er ikke nødvendigt at træne på tå, det er helt frivilligt, men dem der ønsker at træne på tå, skal lægge noget mere træning i det.

Pointe 1 – For Teknik 2 (eleven har min. 2 års træning op til og er 11 år.)

Pointe 2 – For Teknik 2,5. (min. 1 års tåspids træning)

Pointe 3 – For Teknik 3. 

Pointe 4 – For Teknik 4. 

Ballet for større børn og teenagers skal være sjovt

Vi har stor erfaring med undervisning af børn og unge. Vi ved hvor vigtigt det er at skabe et trygt og sikkert rum for de unge. Derfor lægger vi også vægt på at skabe fællesskab på holdene, så man sammen kan grine, danse og udvikle sig. 

Fælles for alle vores ballethold er at ballet skal være sjovt. Vi tager eleverne seriøst og vi tror at et godt fundament er vejen til et langt og oplevelsesrigt ballet eventyr. Derfor arbejder vi struktureret med undervisningen og lægger vægt på danseglæde. 

Hilsen Jennifer Bech

Skriv et svar