You are currently viewing Ballet for børn

Ballet for børn

Står du med overvejelse om dit barns fritidsaktiviteter efter sommerferien? Kan dit barn lide at danse, være kreativ og udtrykke sig igennem bevægelse? Så er ballet for børn måske noget for jer.

Vi åbner op for vores 15. sæson og vi er klar med en ny holdplan, fyldt med hold for bl.a. børn.

Vi har mange års erfaring med at undervise børn og ved hvor vigtigt det er at følge barnets motoriske og mentale udvikling. Derfor er vores børne hold indledt efter alder, en årgang pr. hold. På denne måde kan vi skabe det bedste hold for dit barn, som er udfordrende og med masser af mulighed for at få succes. Ballet skal være sjovt, man skal lære en masse nyt og få nye venner. Det tror vi man nemmest får, hvis man danser sammen med andre på samme alder.

Børneholdene er opdelt i kategorier

For at finde det hold der passer til dit barn skal du først finde deres katerori. Hver kategori indeholde flere hold og her er det vigtigt at du finder det hold som passer til dit barns fødselshold. På den måde kommer dit barn til at følges med børn på samme alder. Det gør det nemmere at lærer sammen, børnene begynder i skole på samme tid og når de en dag bliver så store at de skal op på tå, så kan de gøre det sammen som hold.

Forældre/barn hold

Vi tilbyder et forældre/barn hold for børn født i 2020. Holdet varer 30 min. og sammen med en kendt voksen, får barnet mulighed for at gøre de første ballettrin. Vi leger balletten ind igennem forhindringsbaner, brug af tørklæder, ærteposer og meget mere. 

Holdet hedder hold Mini og er introduktionen til vores andre ballethold, hvor barnet danser uden sine forældre. 

Det er en skøn time hvor du sammen med dit barn kan få en hyggelig stund og se dit barn få mere kropslig selvtillid og kunnen. 

3-6 år

Børn i denne kategori går i børnehave og de ældste er lige begyndt i 0. klasse. Der sker meget i denne alder, men en ting er sikkert. Eventyr og fantasi er på sit højdepunkt. Det bruger vi i træningen med denne gruppe af børn. De lære mere og mere af “det rigtige” ballet. Vi arbejder med den gode grundholdning, strakte ben og fødder. Vi bevæger os op i luften og over gulvet. Vi lytter til musik og laver eventyr. Altsammen med eleverne i centrum. De skal have en god og lærerig time. Der skal være plads til ro og koncentration, men der skal også være plads til grin og fjol. 

I denne alderskategori har vi tre hold:

Hold A – Årgang 2019.

Hold B – Årgang 2018.

Hold C – Årgang 2017.

7-9 år

Børn i denne kategori går i 1. og 2. klasse. Det betyder at de er vant til at modtage undervisning. De har en større koncentration og har mod på at lærer en masse nyt. Det afspejler sig også i ballettimen som er blevet længere og som indeholder flere trin og kombinationer. Eventyret er ikke væk. Vi arbejder stadig med at fortælle eventyr og forsvinde ind i ballettens eventyrlige verden. 

I denne alderskategori har vi to hold:

Hold D – Årgang 2016.

Hold E – Årgang 2015.

Ballet for børn skal være sjovt

Fælles for alle vores børnehold er at ballet skal være sjovt. Vi tager eleverne seriøst, også når de er små, og vi tror at et godt fundament er vejen til et langt og oplevelsesrigt ballet eventyr. Derfor arbejder vi struktureret med undervisningen og lægger vægt på danseglæde. 

Hilsen Jennifer Bech

Skriv et svar